În anul 2024, cifra de afaceri a companiei Safetech Innovations (BVB: SAFE) la nivel individual s-a ridicat la 42,3 milioane de lei, în creștere cu 36% față de anul 2023. Pe parcursul anului trecut, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 39% la cifra de afaceri totală, iar implementarea soluțiilor de securitate cibernetică au contribuit cu 61%. In 2024, Safetech Innovations a câștigat 35 de clienți noi de pe piața românească.
Alte venituri din exploatare la nivel individual au scăzut cu 38% în 2024, până la 1 milion de lei, ponderea majoră a acestor venituri reprezentând subvențiile pentru investiții transferate în venituri și care corespund amortizării înregistrate pentru soluțiile proprii (proiect fonduri europene nerambursabile, finalizat în 2019).
La nivel individual, veniturile din producția de imobilizări au crescut cu 16% pe parcursul anului, până la 16,5 milioane de lei, acestea reprezentând investițiile în active necorporale realizate din fonduri europene, fonduri naționale de cercetare și resurse proprii ale companiei pentru dezvoltarea produselor proprii Safetech.
În ceea ce privește cheltuielile la nivel individual, în 2024, cea mai mare contribuție a fost adusă de cheltuielile cu beneficiile angajaților, care au crescut cu 24% față de aceeași perioadă a anului trecut și au ajuns la 14,3 milioane de lei. La 31 decembrie 2024, Compania avea 73 angajați, față de 57 de angajați la 31 decembrie 2023. Cel de-al doilea cost major este reprezentat de cheltuielile cu materii prime și consumabile, care au crescut cu 93% comparativ cu 2023, ajungând la 13,8 milioane de lei. Această creștere este determinată de dimensiunea mai mare a afacerii și reprezintă costul soluțiilor implementate.
Alte cheltuieli de exploatare la nivel individual au crescut cu 11% pe parcursul anului trecut, până la 4,8 milioane de lei. Această categorie include servicii executate de terți, cheltuieli cu redevențele, locații de gestiune și chirii, precum și cheltuieli poștale și taxe de telecomunicații. Creșterea a fost determinată de creșterea serviciilor executate de terți. Costurile cu mărfuri s-au ridicat la 8,6 milioane de lei.
La nivel individual, amortizările și ajustările de valoare au crescut cu 6% în 2024, până la 2,6 milioane lei și reprezintă active imobilizate, precum laptop-uri, mobilier, monitoare, o soluție de automatizare a proceselor, dar și soluții de securitate cibernetică. Aceste elemente generează cheltuieli cu amortizarea lunară, prin amortizarea acestora prin metoda liniară.
Rezultatul operațional la nivel individual a ajuns în 2024 la 15,5 milioane de lei, o creștere cu 40% față de anul 2023, datorită amplorii mai mari a afacerii și ca urmare a concentrației sporite pe servicii cu marjă mai mare.
Cheltuielile financiare la nivel individual au crescut cu 25% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 281 mii de lei. În același timp, veniturile financiare au scăzut cu 40% în 2024, până la 68 mii de lei. Prin urmare, rezultatul brut aferent anului 2024 a fost de 15,3 milioane de lei, o creștere cu 39% față de 2023. La nivel individual, impozitul pe profit a crescut până la 1,8 milioane de lei la sfârșitul anului, o creștere cu 42%, depășind astfel creșterea rezultatului brut datorită faptului că, începând cu anul 2024, raportările și calculul impozitului pe profit se realizează conform standardelor IFRS. Prin urmare, rezultatul net la nivel individual aferent anului 2024 a fost de 13,5 milioane de lei, o creștere cu 39% față de anul precedent.
La nivel consolidat, unde este inclusă și performanța înregistrată de entitatea din Marea Britanie, Safetech UK, veniturile s-au ridicat la 60,4 milioane de lei în 2024, iar profitul net s-a apreciat cu 189%, ajungând la 11,1 milioane de lei, comparativ cu 3,8 milioane de lei în anul anterior. Îmbunătățirea semnificativă înregistrată la nivelul profitului net consolidat se datorează măsurilor de reorganizare internă și reducerii cheltuielilor administrative și de personal implementate pe parcursul anului 2024.
SURSA: BVB